O gazdinstvu

Poljoprivredno gazdinstvo Gornji Milanovac

Gazdinstvo Vidić smešteno je u pravom rajskom okruženju Gornjih Banjana po čemu je upravo i dobila ime planina Rajac ispod koje se nalazimo.

U prelepom prirodnom okruženju koje odmara i telo i dušu, naše gazdinstvo smešteno je na 650m nadmorske visine i tu se sa velikim uspehom već preko 30 godina bavimo proizvodnjom krompira, uzgajanjem luka i kupusa, a držimo uvek između 12 i 15 muznih krava kao i desetinu ovaca i svinja.

Ovaj kraj poznat je po prirodnim lepotama i prijatnoj, blagoj klimi, kao i po čuvenoj “Kosidbi na Rajcu” koja se tradicionalno održava svakog leta još od 1892. godine. Ova velika i vesela manifestacija nije jedino istorijsko blago ovih predela - u blizini se takođe nalazi Takovo, gde je na Takovskom Saboru 1815. godine Milošu Obrenoviću uručena molba srpskih starešina da predvodi Drugi srpski ustanak.

Pored svega ostalog, odlično smo povezani sa auto putem Miloš Veliki i nalazimo se na samo 6-7km od isključenja Ljig ili Takovo.

U našoj relativnoj blizini se nalaze i brojne druge lokacije velikih prirodnih lepota poput Suvobora, Rudnika, Savinca, Ravne gore, Banje Vrujci, Etno sela Koštunići i slično.

Naše gazdinstvo je registraovano pri ministarstvu poljoprivrede u registar poljoprivrednih gazdinstava.